Kart som viser antall 50 kWh CCS hurtigladere høsten 2016 i Sør Norge.

(Klikk på bildet og forstør.)

Lading.

Opel Ampera-e kan lades på flere ulike måter. Fra 230 Volt hjemme i huset, til en hurtiglader som kan lade 50 kiloWatt (45 kW) på en time.

I garasjen har jeg fått montert lader der bilen lades med rundt 3,6- til 4 kW/h. På 10 timer får jeg rundt 30- til 40 kW på batteriet.

På mine første skift har forbruket ligget rundt 30 kW. En tommelfingerregel sier at det koster rundt 1 kr per kW.

Flere tilbydere med ulike tilbud.

I mange år har det vært store begrensninger på ladetilbud. Lading var mulig hjemme eller å jobben. Lange turer var mer eller mindre umulig. Det tok lang tid å lade batteriene.

Tesla løste denne utfordringen ved å lage batterier som kunne lades raskt, sette opp mange Superchargere rundt om i landene, og gjøre det gratis å lade bilene. Dette er selvsagt innlagt i prisen når du kjøper en Tesla. Om det vil bli mulig for Model 3 er usikkert.

 

Da den andre generasjonen av elbiler, Leaf-klassen, kom på markedet, ble det behov for hurtigladere rundt om i landet. Bilene var laget for å kunne lades på godt under 1 time.

 

Det er i dag flere steder elbiler kan lades.

- Hjemme.

- På kommunale ladestolper.

- På jobben.

- På hurtigladere rundt om i Norge og utlandet.

 

Det er flere som har kastet seg på det å kunne tilby strøm til elbiler. Utfordringen er å finne frem til de tilbyderne som passer ditt kjøremønster. Noen bruker knapt hurtigladere og lader hjemme. Men stadig flere bruker  bilen til langkjøring, og da trenger en tilgang til hurtigladere. Opel Ampera-e vil jo være en bil du trygt kan bruke på langturer.

 

Noen tilbydere har årsabonnement og månedsabonnement. Andre  tar betalt for minutt og gjerne med rabatt for større forbruk.

Fortum tar gjerne 2,50 kr per minutt på hurtiglader, mens Arctic Roads har års- og månedabonnement. Tatt i betraktning av hva du betaler for kilowatten kan det virker dyrt, men det er ikke gratis å sette opp hurtigladere.

Det er også varierende hvor de ulike tilbyderne har sine ladere og hvor mange de har, slik at en bør kjenne sitt kjøremønster for å unngå å betale for noe du ikke bruker.

Det er flere usikkerhetsmomenter når det gjelder hurtigladere. Vil alle tilbyderne overleve i fremtiden? Vil vi måtte forholde oss til mange ulike apper? Vil det være mange ulike betalingsmåter?

Når kommer raskere hurtigladere?

Hurtigladestasjon.
Her er en typisk hurtigladestasjon. Hver stasjon har utgang for både CHAdeMO og Combo CCS.
Det går ikke an å bruke begge to samtidig. De har nummer så en kan blant annet se om de er opptatt på en app.
I følge Bjørn Nyland, Tesla Bjørn, kan strømfarten variere på ladere som står nær hverandre.