Hvorfor kjøpe Opel Ampera-e?

Hvorfor går jeg fra Toyota etter å ha hatt mer eller mindre feilfrie Prius i syv år? Prius er jo bunn solide biler.

For meg er det ikke så viktig hvilken bil jeg kjører. Biler er ett fremkomstmiddel og jeg ønsker ikke å bruke masse penger på det som er ett tapsprosjekt. Akkurat dette bør bilprodusenter få med seg. Vi som kjøper elbiler, har gjerne ett annet forhold til bil enn de som holder seg til ett bilmerke hele livet. Da prioriterer jeg heller en god pc, en god skjerm, Adobe CC og ett velutstyrt kjøkken. Da er jeg fornøyd.

 

Ett system som Nabobil passer jo egentlig for sånne som meg som kjører lite privat.

 

Jeg er også en futurist, nysgjerrig og ikke minst åpen for nye ting.

Jeg har tro på at nye oppfinnelser vil - stort sett - være bra for oss. Dessverre har Toyota lenge ment at elbiler ikke er fremtiden, men de har nå snudd i den saken.  Det vil i fremtiden være behov for biler som går på batteri og særlig vil dette være mest praktisk på mindre biler. Det viser jo det store salget av biler som stort sett går en 5 – 6 mil hver dag.  

 

Elbiler vil ha mange positive effekter for samfunnene, men vil også ha noen negative sider. Batteriene kan bli ett problem på lang sikt, men det samme har jo også atomavfall. Strømmen kan bli 100% ren i den nære fremtid om det er vilje til det.

 

Jeg har vurdert andre elbiler, men enten har de vært for dyre, altfor dyre som Tesla Model S og X, eller de har hatt for lite rekkevidde. Det er fullt mulig å kunne bruke dagens elbiler som Nissan Leaf, Kia Soul EV, Hyundai Ioniq etc. som drosje, men da må drosjesentralene legg til rette for dette. Elbiler er jo populært hos Uber der elbiler får bestillinger i sentrumsnære områder. En slik tankegang er jo fremmed i drosjebransjen.

 

Med Opel Ampera-e (Ae) kommer endelig en elbil som har god rekkevidde. Jeg kjører sjelden over 200 km på ett skift, slik at selv 250 km holder for meg. Det meste av ladingen vil skje i garasjen og der vil prisen for en kW ligge på rundt 1 kr. Vinteren kan bli en utfordring, men det er jo mange hurtigladere i Oslo som kjapt gir Ae 150 km og flere hurtigladere kommer.

 

Bilen har en ok pris. Det er jo ett lite minus at vi ikke kan bruke momsrefusjon på elbiler og ha muligheten til å betale mindre engangsavgift, men det er jo fullt mulig å bytte bil når som helst uten å gå gjennom kverna med refusjon og mva.

 

Ampera-e har bra sitteplass for 4 passasjerer, men med tre voksne i baksetet kan det bli trangt. Det er god takhøyde i bilen. Det vil si 8 cm høyere i baksetet enn Tesla Model S.

 

Lasterommet er i minste laget, men det klarer 3-4 kofferter av medium størrelse. I gjennomsnitt har vi 1,6 kunder per drosjetur, og de fleste turer med koffert er to personer. 

Det er lett å sette seg inn i bilen siden den ikke har dørstokk. Mange eldre klager på særlig Mercedes E-klasse som har en bred dørstokk og lave seter.

Min andre Opel Record 2,0 S -78

Redaktør:

Martin Furmyr

Nittedal

Cand. Mag. UIO 1993

Fjernsynsjournalist Volda -98

Kjørt i Oslo Taxi siden 1989

Drosjeeier i Oslo Taxi 2004

  • 850              2004

  • Octavia       2005

  • Mondeo      2008

  • Prius           2010

  • Prius +        2012

  • Prius +        2015

  • Ampera-e   2017

  • Kia e-Niro   2019